2005-05-13

Halifax

Dan kom je aan in Halifax, en blijkt de gids niet meer dan een gids; de HI sloot om 23:00. Na enig zoekwerk blijkt er nog een shelter te zijn. Dit was definitief een ervaring. Het is niet dat de plek slecht is, maar ik denk niet dat ik dit snel wil herhalen.

Zowel de citadel als het victoriaanse park gezien; bij de een woei het imposant, en bij de ander liep ik eerst langs een thermometer die 1oC aangaf, en daarna langs een fontein met ijspegels. Dit is definitief het verkeerde seizoen. Tevens lijkt het alsof de wind altijd opsteekt op het moment dat je je neus buiten de deur steekt, en dan prompt in je gezicht blaast, ongeacht de richting waarin je loopt.

Gelukkig was de HI nu wel open, en was er plaats. Het climaat binnen is in ieder geval aanzienlijk beter dan buiten; de zon is wel aardig, maar niet altijd zichtbaar. Er schijnt sneeuw te vallen in het noorden van Nova Scotia, en plaats in een hostel in St. John's is moeilijk te verzekeren... bellen vanaf New Foundland is op dit moment het beste.

Geen opmerkingen:

Volgers