2008-04-30

Live... vanuit Hong Kong

29 april

Nadat ik maandag met China Airlines gebeld had, was het duidelijk dat Lufthansa het nieuwe ticket HKG-TPE mocht uitreiken. Dat werd dus een sticket met wat gekras; altijd leuk als ze eerst papieren tickets sturen en dan de vlucht annuleren.

De lounge van ABN bevindt zich buiten het Schengen gebied, en gelukkig wordt daar het geld ook niet met bakken uitgegeven. Alleen kan er dus niet meer dan een chocolaatje bij de thee vanaf, en de telegraaf maakt ook niet voor een grote leestafel; de gemiddelde gate in Frankfurt is voorzien van meer... Verder werd er daar ook een witte Porsche met stuur aan de rechterkant ingeladen; altijd interessant om te zien...

De vlucht FRA-HKG was niet zo vol, en de dame aan het einde van de rij was in ieder geval enigzinds onder de indruk van mijn chinees. Verder loopt Lufthansa achter bij Singapore Airlines qua entertainment geboden op de stoel zelve. Het enige echte nadeel was de wel erg droge lucht in het vliegtuig.

30 april

In Hong Kong eerst op de nieuwe luchthaven geland, en ik mis de nullah (met de bijbehorende odeur). Daarna bleek alleen het mes van het geleende bestek verboten.

Geen opmerkingen:

Volgers