2008-05-02

En de groene mannetjes bewegen...

30 april

Met een volgende vlucht naar TPE; viel me mee hoe snel ik door immigratie heen kwam, geen vragen over andere tickets (of hoe ik Taiwan dacht te verlaten en wanneer). M'n bagage kwam ook vlot, alleen doet de bus er dan een uur over... Hostel gevonden etc. Ook wat voedsel gescoord; morgen de stad verkennen.

1 mei

Langs een park ter nagedachtenis van de slachtoffers, de gedenkhal van de dictator die het veroorzaakte alsmede een tempel en een theater; redelijk productieve morgen. Na de siesta maar eens langs een park met voetmassage; dit bleek een pad met kiezelstenen te betreffen, en niet veel meer... Daarna naar het hoogste gebouw; Taipei 101 ziet er min of meer uit als bamboo; maar het gebruik van alcoholica maakt de uitspraak gemakkelijker. Terug via de Sun Yat Shen gedenkhal... Verder kwam er ook een parade voorbij; wist niet dat Mickey Mouse ook deel uit maakt van het panteon van chinese helden en goden.

2 mei

Trein genomen naar Reuifang, en daar met enige moeite m'n bagage weten te stouwen. Daarna met een zijlijntje de (kolen)bergen in. Het heeft wel wat, maar is niet het meest spectaculaire dat ik ooit gezien heb. In Pingxi doen ze aan hete luchtballonnen; van papier, groter dan een vuilniszak en eventueel voorzien van spreuken. Speciale houder met brandbaar materiaal aan en gaan... Veel plaatsen lijken (sinds de sluiting van de mijnen) niet meer dan een station en eventueel een rijtje huizen te bevatten.

Dan slaag je erin om op de juiste plek voor het volgende avontuur te komen; is er geen bus meer... Door naar de volgende stad voor een nacht en morgen nog eens proberen.

Geen opmerkingen:

Volgers