2008-05-05

Dan maar de bergen in...

Na het bloggen in een landurige discussie geraakt; sommige amerikanen willen nog leren ook...

3 mei

De volgende morgen besteed aan het beklimmen van de heuvel in Hualien; redelijk uitzicht, veel zon. In de middag naar de Taroko kloof... Zodra je de bergen in gaat wordt het spectaculair; kwam later een paar amerikanen tegen die het met scooters hadden afgelegd en dat uitdagend vonden, ook vanwege de bussen.

Na het inchecken in de lokale jeugdherberg een tempel bekeken; een hele klim, maar dan zie je ook wat. Het weer is alleen wat bewolkt, en in de bergen geeft dat meteen dreigende beelden... De maaltijd was redelijk, en een herinnering aan hoe luid een groep toeristen kan zijn. De route naar een volgende leuke plek gaat toch via Hualien; er is een stuk weg weg, en daardoor moet je en overnachten in een stek zonder hostels, en de ene bus per dag vangen op beide plaatsen.

Later op de avond beefde het; waarschijnlijk een kleine aardbeving.

4 mei

Na het ontbijt eerst geprobeerd naar Huoran paviljoen te komen; na iets meer dan 1100 van de 1900 meter was het definitief afgesloten, en kon ik na alle moeite terug. Het andere pad naar Baiyang was met tape afgezet. Tussen de kerk en het dorp spookte er nog een kleine aap door de bomen. De officiële route door de tunnels naar de watervallen van Baiyang werkte wel, en enige fotos en kilometers later kon ik uitrusten van een actieve morgen...

De terugweg was redelijk standaard, waarbij zo'n grote toerbus echt veel van de weg in beslag neemt. Deze keer het andere hostel gekozen, iets verder weg en ontvolkt. Verder bij de volgende maaltijd gewoon maar gaan gokken; levert hetzelfde resultaat qua voedsel.

5 mei

Voor een aanbevolen hostel, kan ik alleen sommige matrassen aanbevelen; de rest is niet indrukwekkend. Op tijd opgestaan en in record tempo naar het station; alleen duidelijk maken welke trein naar waar ik wilde was ietswat problematisch. Een van de factoren daarbij is dat de 'Tai' in Taiwan op twee manieren geschreven kan worden...

Taitung heeft wel de juiste temperatuur maar is niet echt zonnig, en het station ligt gelukkig ook niet naast het strand of de stad. Verder is het begrip goedkoop ook niet iedereen duidelijk; moest dus even mijn ticket naar Kaohsiung laten omruilen. Maaltijd bij de lokale dhaai phaai dong gehaald en vertrokken.

Geen opmerkingen:

Volgers