2013-07-10

Elfde stap

Ook deze zal in stappen in elkaar gezet worden.
Er landde twee chinezen in de hostel. Ze, en de omgeving, verbijsterd met m'n talenkennis. Zij hadden wat raar voedsel bij zich... de geconfijte citroenschillen zie ik wel aan slaan, de eendentong toch minder, ondanks dat de smaak goed was.
Ben vanuit de hostel eerst naar het busstation gewandeld, en toen van Yalta met een busje naar Sebastopol vertrokken. Door de zon waren alle gordijntjes helaas voornamelijk dicht, zodat het uitzicht minder spectaculair was. Wilde eigenlijk zo snel mogelijk door naar Odessa, maar dat lukt niet echt vanaf Sebastopol. Een lokaaltje bracht me naar Simferopol, dat wel twéé treinen per dag heeft; allebei voor die dag al vertrokken. Dus maar weer naar een bekend hostel... Was nog steeds de enige gast. De volgende morgen wel "plov" gescoord voor onderweg naar Odessa.
Weet nu wel een paar zaken; niet alleen is "plats" niet geheel berekend op de gemiddelde nederlander, tevens is het hogere niveau dat nog minder. De "plov" was overigens prima als lunch. Maar je kunt er beter een salade bij hebben; 't resultaat is nog steeds niet 100% gezond, maar smaakte wel. De reis kenmerkt zich voornamelijk door de hitte en trein-radio.
In, zoals gebruikelijk, het midden van nergens, stapten er 3 lokale jongeren in. De eendenborst was lekker. Ze waren in ieder geval ook zo vriendelijk om mij het onderste bed te laten.
In Odessa aangekomen was het eerste hotel niet meer in bezit van een dorm, maar het tweede gemakkelijk te vinden met gps. Daar kreeg ik nog spaghetti aangeboden ook.

posted from Bloggeroid

Geen opmerkingen:

Volgers