2014-12-24

Zesendertig

De volgende morgen met boot en bus naar Esmeraldes getrokken. Daar bleek de terminal alleen wel een paar km van de stad vandaan te liggen. Na die hindernis overwonnen te hebben, en een hotel met wifi gevonden te hebben, was er nog een klein obstakel; was de wifi wel verbonden met de wereld? Niet noodzakelijkerwijs op die plek. Ze hadden wel trappen voor de voetgangers , en een eind verderop ook een strand , incluis instructies wat te doen in geval van een tsunami; ga naar straat X, die is 13 m (boven zeeniveau).
Ik dacht dat het simpeler was om via Quito naar Colombia te komen, dus eerst een bus naar Santo Domingo genomen; daar vond ik niets waard om gefotografeerd te worden. Vanaf daar naar Quito gegaan; voornaamste probleem... als je dacht dat steden in Ecuador uitgebreid zijn, is Quito nog een stapje erger; je bent (in een snelle bus) minimaal een uur zoet met bij een terminal te komen. Omdat ik van plan ben terug naar Peru te gaan via o.a. Quito, verder geen tijd besteed, en door gereisd naar de grens.
Dan kom je na enig redelijk spectaculair bochtenwerk in een verregend Tulcan. Een taxi later kun je dan Ecuador uit, en met nog minder formaliteiten Colombia in. De eerste geldautomaat weigerde, maar met dollars kom je ook hier een aardig eind. Alleen jammer dat de automaat op de terminal ook kapot was. In de stad een gevonden die mij een redelijk vermogen gaf; laten we zeggen dat je vrij snel miljonair bent hier. Alleen is er in Ipiales weinig te doen, dus meteen door gereisd naar Pasto.
Je zit in het lagere deel van de Andes, maar dat ziet er ook niet verkeerd uit . Afgezien van een plein , was ik niet geheel onder de indruk, dus door naar Popayan. Over een stuk van minder dan 200 km doe je dan toch meer dan 6 uur. De weg is dan ook niet geheel recht of heel.
In Popayan is meer te zien (dat vanaf een oude pre-spaanse begraafplaats/heuvel genomen is), , en (die de laatste aardbeving ook overleefd hebben). Na 's avonds iets gegeten te hebben, maar het centrale plein/park proberen te fotograferen . Afgezien van de straatverlichting was de hoeveelheid licht van de ledlampjes indrukwekkend.

Geen opmerkingen:

Volgers