2009-01-09

Brandend zand...

zaterdag 03 januari

El Bolson ligt iets beter qua uitzicht en is net ten noorden van 42oZ. Tevens is het bevolkt door hippies; de parafenalia zijn in grote hoeveelheid aangevoerd. De temperatuur is voldoende om de knieën weer ontbloot te krijgen. Er wel weer in geslaagd om de email te snoeien... Morgen verder naar het noorden; moet alleen plekken bedenken voor het bezoeken.

zondag 04 januari

Afgereisd op de laatste plaats in de bus langs een paar meren naar San Carlo de Bariloche. Dit is een van de meer toeristieke plekken. De bouwstijl is gedeeltelijk, daar waar ze niet aan het modernizeren zijn, middeleuropees te noemen. ´t Meer doet inderdaad de gedachte aan Zwitserland opkomen. De huisvesting is wat problematisch; morgen op zoek naar de volgende plek en dan pas de hort op. Diner was een vondst; steak voor ongeveer €5... ´t Wordt eerder duister in de zo noordelijke streken.

maandag 05 januari

Na het ontbijt was m´n huisvesting aanzienlijk minder problematisch; ik kon zelfs in hetzelfde bed blijven. Daarna een bus het gemeentelijke park in genomen voor een kleine wandeling; een paar uur en een redelijk aantal kilometers verderop de bus terug genomen. Dit gebied is redelijk bergachtig, met daartussen aardig wat meren. En tussen de bomen merk je relatief weinig van de wind, maar meer van de zon. De regen was meer een druppel hier en daar; wat verontrustend als je verder in de stralende zon loopt. Het gebied is, op een verdwaalde toerist na leeg, met een beter asfaltweg dan menige km die ik hier op wat nationale wegen heb afgelegd. Helaas wordt het op het einde van de dag buiten wel zo koud dat je een trui aan moet; de hoeveelheid wind die de lokale kabelbaan naar de dichtsbijzijnde bergtop sloot heeft daar wel wat mee te maken.

dinsdag 06 januari

Het weer blijft wisselend; de zon is aangenaam, de wind maakt een trui noodzakelijk. Op de terminal een relatief late bus langs de 7 meren gescoord; hierna worden het echte bergen. De tocht was sportief en bij de stippellijn werd het asfalt erg schaars. In San Martin er in geslaagd om het laatste bed in een hostel te krijgen; eerst langs tourist information gaan helpt... Een van de gebroeders Marx heeft ooit gezegd dat hij een olifant in z´n pajama geschoten had, en niet wist hoe het beest daarin gekomen was. De kip van hedenavond had een vergelijkbaar probleem; z´on aaneengesloten lap vlees... ´t Is schijnbaar een argentijnse specialiteit.

woensdag 07 januari

Na ´t ontbijt bleek zo ongeveer iedereen uit de kamer te vertrekken. Ik ben eerst de ene berg opgewandeld, naar het eerste uitzicht, en via ´t busstation, en een tweetal niet goedkope tickets en een siesta op het strand, de andere berg opgewandeld. Voor het tweede uitzicht wilde ze nog geld ook. Klein probleem voor de inners; er lopen veel meer paden over de berg, en een aantal geven hetzelfde uitzicht... De man van de hostel had in ieder geval een verklaring voor de hoeveelheid zonneschijn; het gat in de ozonlaag ligt boven Patagonië.

donderdag 08 januari

Dan kom je aan in Neuquén; de terminal misstaat niet op een vliegveld met illusies van grandeur. De tijdigheid van de volgende bus wel. Ze boden iets aan voedsel, maar ´t was niet echt overdadig. De films waren ook niet de nieuwste, en de bingo onderbrak de monotonie van het vlakke land ook gedeeltelijk. In de buurt van Mendoza bleek de Dakar-rally zich door deze streken te banen; niet het echte werk... In Mendoza zelf maar in de eerste hostel gerold.

Geen opmerkingen:

Volgers