2009-01-13

Homeward bound...

donderdag 8 januari

De blog bijgewerkt en het merendeel van m´n email ook. Daarna de stad in en avondeten gevonden.

vrijdag 9 januari

De stad is, dankzij een aardbeving en de angst voor meer, ruim opgezet. Het gevolg is dat je erg veel bomen ziet. Het lokale park bevat een heuvel, en daar bovenop is een monument neergezet met meer koper dan ik in aardig wat tijd gezien heb. Na een sandwich de siesta in een hangmat door gebracht. Gedineerd met wat fruit en een kwart kilo ijs; ga ongetwijfeld dood, maar niet vandaag en niet aan deze maailtijd.

zaterdag 10 januari

Rustig dagje, voornamelijk doorgebracht zittend in parken. Mendoza is daarop gebouwd. Ook een ticket voor de nachtbus naar Tucuman aangeschaft en weer eens parrilla gegeten. ´t Weer is aangenaam warm, behalve als je moet werken...

zondag 11 januari

Je haalt de terminal van San Juan, maar vervolgens besluit de chauffeur dat er iets mis is, en ga je naar de garage van het bedrijf. Na enige pogingen besluit men dan maar iedereen over te laden in de volgende bus, want de eerste was niet te fixen... De service laat verder aardig te wensen over; een schamel koekje en wat frisdrank. Ik kreeg bovendien de indruk dat ze in de provincie Tucuman de weg naar de hoofdstad kwijt waren. Aangekomen met slechts krap 2 uur vertraging, en de routine met hostel etc. uitgevoerd. Dit is siesta-gebied, en dat zul je weten ook. Het centrale plein, met de originele naam ´Indepencia´ heeft in ieder geval duidelijk uitgelichte gebouwen. Verder blijkt de zaak in Mendoza met het goedkope ijs ook hier een filiaal te hebben.

maandag 12 januari

´t Laatste ticket naar Cordoba weten te bemachtigen; 2:30 ´s nachts op een bus die waarschijnlijk uit Salta oid komt. ´t Lijkt Tierra del Fuego wel... Tevens de klok maar weer eens een uur gecorrigeerd; Buenos Aires en een gedeelte van Argentinië hebben schijnbaar zomertijd. Een uitgebreide siesta in het park gehouden, en daarna kip in de lokale markt gevonden. De truuk is dat ze altijd brood serveren, zodat de keuze salade je alles levert dat je nodig hebt. ´t Weer was minder warm en meer bewolkt vandaag. De stad ligt zuidelijk van Salta, maar is meer lokaal dan het europees aandoende Salta.

dinsdag 13 januari

De bus kwam inderdaad uit Salta, en de ontbijt service liet te wensen over; ze hadden in Salta wat uitgereikt maar niet in Tucuman. In Cordoba viel m´n koffer zo ongeveer uit de bus bij het open doen van het bagage compartiment; snelle aftocht naar de hostel. Daarna rond gewandeld door het centrum en het park. Tevens bevat ook deze plaats enige filialen van de ijs-verkopende keten; gezien de dalende prijs komt er een punt waarop ze het weg geven, maar dat zal helaas na mijn vertrek uit deze streken zijn.

Geen opmerkingen:

Volgers