2007-09-23

Stap 5

19 sep

Je doet wat internet, wat boodschappen, en scoort ontbijt. Daarna scheep je jezelf in op de Ana Dark. Een grap was dat ze het vertrek hadden uitgesteld tot 12:00, en daardoor geen lunch hoefden te serveren; niet wat ik versta onder ´incluis maaltijden´. Daarna zak je de rivier af, en kom je vrachtschepen en zelfs een dorp op drift tegen. Dinner werd tussen 17:00 en 17:30 in twee ronden geserveerd; was redelijk... Nadat de duisternis in viel, begon ook de regen en het onweer. Dat leidde tot een ietswat krappe ruimte vol met hangmatten.

20 sep

Je wordt niet eens verbogen wakker. Ontbijt bestond uit koffie-verkeerd en crackers. Daarna kun je uitrusten tot de lunch. Er zijn wel vogels, maar zoals verwacht niet zichtbaar. Je ziet zowel passagiersboten als vrachtschepen stroomopwaarts gaan. Stroomafwaarts halen we allerlei vrachtschepen in. Lunch, maar ook dinner later, bestaan uit rijst, spaghetti en kip. Lunch was ook voorzien van bonen en salade. De rest van de dag was redelijk vermoeiend; uren achter elkaar siesta houden vergt jaren oefening. De eerste stop was ergens in de nacht, terwijl er links en rechts passagiers worden opgehaald en afgezet per moterbootje. We hadden even de dreiging van slecht weer, maar momenteel waait het alleen wat meer... De rodeo mensen lijken meer te weten; ze zitten allemaal op hun paasbest gereed.

21 sep

De boot kwam om ongeveer 23:00 aan in Manicoré. Daar gelijkdeks over gestapt. Alleen vertrok de boot naar Manaus pas de volgende dag om 11:00 na een hoop handenwerk m.b.t. de lading. Dit is een iets grotere boot met een derde zonnedek, en de noodzaak om de vaargeul aan te houden. Dinner werd alleen geserveerd aan de bedekten, en de rivier stroomde verder...

22 sep

De reis gaat verder, en langzaam komen alle steden op het kaartje langs. Het ontbijt op deze boot is beter, maar er is nog steeds geen salade bij de lunch, maar wel cola.

De zon brandt fel, en ik ben redelijk rood geworden. Mijn portugees verbetert, of de interpretatie door de lokale bevolking doet dat. De reden achter het spaanse accent is ook duidelijk; ik gebruik veel spaanse worden... Als je weet waar, of op het juiste moment langs loopt is er van alles te krijgen op dit schip.

Verder controleerde ze de kaartjes pas na Novo Olinda, en bleek ik zowaar wat bespaard te hebben; mijn ticket was goedkoper dan wat ik terug kreeg. We zijn nu op de Amazone, en zouden morgen om 10:00 bij het punt moeten komen waar zaken mixen; levert ook fotos op.

23 sep

Dan wordt je wakker op een echt onchristelijk tijdstip; je nadert de olieterminals ten oosten van Manaus. In het westen is wel onweer, maar geen geluid dat de boot overstemt; je ziet het oplichten tussen twee wolkenlagen. Het is 5:30 tegen de tijd dat je aanlegt en 6:15 o.i.d. als je de hostel gevonden hebt... Nu nog een verdeelstekker; alleen opladen of alleen ventilator is wel erg.

Geen opmerkingen:

Volgers