2015-02-19

Eenenvijftig

De volgende morgen was het iets droger, en kon ik het busstation terug vinden. Daar hadden ze regelmatig busjes naar Yurimaguas, over een gebaande weg. Alleen was de regen op een plek sterker; de weg was een beetje weggespoeld op een plek. Na de laatste bergen kom je op de vlakte en uiteindelijk in Yurimaguas, waar het uiteraard weer regent. De volgende morgen was het droog en zonnig, en, na de ceremonie in het park, kon ik dat nog fotograferen ook .
Daarna een boot gevonden die me naar Iquitos kon vervoeren . 't was alleen niet de eerste die vertrok , en totdat je onderweg bent, moet je zelf voor je maaltijd zorgen. Ruwweg een dag later dan verwacht, en ze waren zo vriendelijk om me een ontbijt (met vis, soep en yucca te verschaffen), toen alle vracht eindelijk geladen was, vertrokken we.
De volgende morgen wordt je wakker in dit landschap , en kom je er achter waarop de kreet "Lagunas" op je kaart slaat . Daarna werd het ontbijt geserveerd; of je zo vriendelijk wilt zijn om je ticket te laten zien, en een soepkom gereed te hebben; was niet onder de indruk.
De rest van de dag volgde hetzelfde patroon; de boot gaat van plaats naar plaats, hier en daar vracht afleverend. De waterstand lijkt wat hoog. En soms wordt er wat vracht geladen . De rivier wordt er ook niet smaller op , en de dorpjes er niet florissanter . Afgezien van de papegaai, die iemands huisdier bleek te zijn, was er ook een kleine aap, alhoewel die bij een dame in een eigen boot hoorde .
't enige wat de groene muur doorbreekt zijn dus de dorpjes aan de rivier, en deze had zelfs een bord met informatie , en ook last van de waterstand.
Ben na nog twee maaltijden niet onder de indruk van de culinaire gaven van het keukenpersoneel. De dwang om te zorgen dat alleen mensen met een ticket voedsel krijgen lijkt groter dan de zorg dat ze goed en veel krijgen.
De volgende morgen kom je eerst aan in Nauta, waar de boot 3 uur aan iets dat door gaat als kade ligt, terwijl een auto en enige andere zaken worden uitgeladen. Daarna ga je via aardig wat kronkels naar Iquitos door, wat een uur of 8 duurt. 't alternatief is een auto van Nauta naar Iquitos die het in een uur of zo doet. Uiteindelijk aangekomen, mag je eerst nog geïnspecteerd worden, voordat je op een erg noordelijke plek gedumpt wordt.

Geen opmerkingen:

Volgers