2015-03-26

Zevenenvijftig

Macapa ligt aan de noordkant van de Amazone. Daarom was het ooit een goede basis om de rivier te verdedigen . Ze deden alleen wat lang over de bouw. Overigens is de rivier met alle regen en wind ook niet echt rustig . Ik kon het fort in, en voor iets dat eind 18de eeuw klaar was... , ziet het er nog ouder uit .
De rest van de tijd tot de boot naar Belem voornamelijk door gebracht met het vermijden van de regen. Verder is het probleem met deze boot, dat ze de maaltijden apart af willen rekenen; maakt het iets duurder dan verwacht.
De volgende morgen mij, na jaren van hangmat gebruiken, eindelijk op de foto in een hangmat gekregen . Dit gebied lijkt voornamelijk van de houtkap te leven, en de kanalen zijn een stuk smaller .
Na twee nachten, Breves, enige regenbuien, en bredere en bredere kanalen kom je uiteindelijk bij Belem met 3 kratten met 4 honden en 5 auto's .
Daar zijn wat oude gebouwen en , een kathedraal , een fort met echte kanonnen en een haven (waar ik de vorige keer aan kwam) en een theater , met park . Het probleem is niet de mango bomen, maar ik heb dan ook geen auto waar de vruchten op kunnen vallen, maar wel de regen; had daarvoor net zo goed thuis kunnen blijven.

Geen opmerkingen:

Volgers