2015-01-11

Veertig

Na Barranquilla was het de beurt aan Santa Martha. Dit is waar het kust-gebeuren plaats vindt. Tevens is het de sterfplek van Simon Bolivar, de man die een aantal landen onafhankelijk van Spanje heeft weten te krijgen. Je hebt dus een haven , met erg grote schepen , wat gebouwen . Een museum , met boom in het midden , en veel geschiedenis (de meer genoemde Simon Bolivar, origine van de stad, en wat ze in de omgeving hadden weten te vinden). Bij mijn verdere ronddwalen wel een spoorlijn gevonden, maar helaas gaan daar alleen kolentreinen over .
Daarna via el Banco door gereisd naar Santa Cruz de Mompox. Dit ligt op een eiland in de rivier de Magdalena. Alleen is de magie iets minder; er is een brug.
Rond gewandeld, langs een begraafplaats , een tweetal kerken , , de rivier , de kades (dit is een boutique hotel), (de witte steen rechts vermeldt elke datum waarop Simon Bolivar aan kwam en vertrok), (als er een metalen paal op staat, dat ding geeft aan, bij overstroming, hoe hoog het kwam), en nog maar een kerk . Er is ook een botanische tuin, waar de ene helft medicinale toepassingen heeft, en er veel fruit en zo van de andere helft komt. Afgezien van de vogels, waren er ook wat met uitsterven bedreigde apen (maar ik denk niet dat ik een carriere als natuur fotograaf ben mis gelopen).

Geen opmerkingen:

Volgers