2015-01-04

Negenendertig

Om deze keer met enige vaart de stad te verlaten, maar met de metro naar het andere busstation gegaan; gaat net zo efficiënt als in Europa. Daar een busje naar Santa Fe de Antioquia genomen. Dit was de oudste hoofdstad, incluis bij voorbeeld het huis van de stichter van Medellin. Ook een oude kerk , de noordelijke uitlopers van de Andes , meer religieuze bouwwerken , en een voorbeeld van een oud soort bus die schijnbaar soms nog in gebruik is ook . De avond was gevuld met de restanten van de kerstmarkt en stroomstoringen in mijn hostel.
De volgende dag door naar Turbo, waarbij het eerste stuk sportief de berg af hobbelt, en het tweede je door vlak land, langs de bananenbomen voert. Het leger meende te moeten checken dat we geen wapensmokkelaars waren. In Turbo overnacht, en de volgende ochtend via Monito naar Cartagena gegaan. Enige probleem daar is, dat de Cumbia aan de gang is; schijnbaar wereldberoemd, maar niet goed voor goedkope accommodaties. Uiteindelijk wel ergens beland, maar 't is geen aanrader.
De volgende morgen, voor de 'vlucht', nog wel wat gezien; kerk , museum , andere oude bouwwerken , met enig struweel. 't Is een havenstad, met indertijd enige behoefte aan bescherming , en plek voor wat replicas . De kerk lag ook achter de muur . Tevens is er een fort met een heuvel . Ook van de andere kant is het fort nog in redelijke staat .
Na met voor de verandering, sinds mijn tocht naar Cartagena, een betaalbaar vervoersmiddel naar Barranquilla gegaan te zijn, daar een moderne kerk gezien . De kerstboom is ook hier vooral draad en lichtjes. Het universiteitsgebouw bevatte een aardige collectie schildjes ...

Geen opmerkingen:

Volgers