2018-11-13

Dag zesendertig en zevenendertig

Dag zesendertig begon nogal somber; regen, mist, en in het algemeen slecht weer. Niet koud, wel nat. Verder moest ik, vanaf 16:00, mijn visum ophalen. Tot die tijd was het de oude jeugdherberg sfeer.
Kom je bij het consulaat, blijkt dat afgelopen vrijdag ze dicht waren vanwege de nationale vlag. Zoek je later de feestdagen voor Azerbeidzjan op.... is 9 november er geen, maar 12 november wel.
Daarna is het de snelle aftocht; vanaf het consulaat met paspoort naar het hostel, vanaf daar met bagage naar het station. Daar aangekomen, kon ik ook nog een platskart verkrijgen voor de trein naar Baku.
per hokje 2x2+2 met in totaal 54, net iets te korte, slaapplaatsen... Het circus aan de grens omvatte deze keer óók de vraag "Armenia?". Maar we kwamen door die beproeving.
De volgende dag hadden we een beetje vertraging; ipv om 9 uur 's ochtends, werd het tegen 1 uur 's middags. Toen een plek om te slapen gezocht... gevolgd door een speurtocht naar een werkende ATM. Dat werd interessant; drie machines van twee banken konden niets. De dame in één van die banken... wel.
Verder is het definitief winter. Ook hier nu koud

posted from Bloggeroid

Geen opmerkingen:

Volgers