2008-12-23

Get to the point...

vrijdag 19 december

Na de blog update maar eens gaan wandelen. Een spies met voornamelijk rundvlees en wat perziken als diner genuttigd. Toen maar eens afgereisd naar de juiste busterminal en daar de bus naar Pucón bestegen. De dame die naast mij plaats nam was meer geïnteresseerd in haar mobiele telefoon dan in mij...

zaterdag 20 december

Dan wordt het wel erg nat na Temuco. Pucón was bovendien ook voorzien van erg veel wind. Daarom was hesluit om door te reizen naar Puerto Varas snel en eenvoudig genomen. Omdat er een kans was dat er in Valdivia een snellere verbinding te vinden was, via die plaats gegaan. Dat was, op de waterdichtheid van de bussen na, een natte aangelegenheid.

zondag 21 december

Na een goed nacht wordt je wakker in een zonovergoten Puerto Varas. ´t Was een beetje winderig, maar verder best aangenaam. Daarna maar doorgereisd naar Puerto Montt voor een bus naar Putn Arenas. Deze stad ligt zo zuidelijk, dat de meeste kaarten hem niet bevatten. De doorgaande weg er naar toe gaat via Argentinië, waarbij de pas voor de grensovergang lager is, maar natter, met als gevolg dat er veel bomen en redelijk wat sneeuw te zien was. In eerste instantie gaat de weg langs de westkant van Argentinië.

maandag 22 december

De volgende morgen wordt je wakker bij de kust; ergens gedurende de nacht is de bus linksaf geslagen, met als gevolg dat je via de belangrijkste snelweg naar het zuiden gaat. De aanblik van het landschap is er ook niet beter op geworden; van bergen en bossen naar schrale vlaktes met hier en daar een heester o.i.d. De lama/vicuña zijn wel weer terug. Na enige tijd kom je bij de grens; waar de chauffeur al moeite had met de bus op het asfalt/gravel te houden bleek hier pas hoeveel het echt waaide; tussen een gebouw met een trillend dak en een andere bus, schudde de onze nog steeds. In Punto Arenas was het zonnig, maar woei het een beetje; redelijk aangenaam totdat de zon na 22:00 onder ging. De befaamde kuchen zijn inderdaad ´t betere soort gebak; de variant met noten was geschikt als desert.

dinsdag 23 december

´t Waait hier stevig, en misschien is het wat frisjes voor de tijd van het jaar. Verder serveert men hier ontbijt voldoende om enig vlees op de botten te kweken; noodzakelijk i.v.m. de weersomstandigheden die kleine kinderen, ouden en zwakken afvoeren...

Geen opmerkingen:

Volgers