2008-12-19

This town ain't big enough for the both of us...

dinsdag 16 december

Na de siesta door een wat zonniger stad gelopen. De zee bood niet echt een uitnodigend tafereel, maar dat was waarschijnlijk zeer lokaal; het zwemmen werd hier afgeraden. Na voedsel gescoord te hebben terug naar de hostel; geen van de restaurants nodigde echt uit tot consumptie.

woensdag 17 december

Maar even naar Vicuña afgereisd voor de middag. De rivier is voorzien van een stuwdam, de rest van een aantrekkelijk en warm klimaat. Men groeit hier o.a. druiven en maakt daar ook sterke drank van. Één van mijn neefjes kennende, zouden we problemen gehad hebben met het meh verwijderen uit het park; electrische autotjes. Verder een ticket naar Valparaiso geboekt; weer een nacht in de bus, en een kleine besparing. Ik dacht dat 'lomito' gepanneerd vlees was, maar dat blijkt hier niet het geval. Het word bovendien frisjes 's avonds; duidelijk een ongewenste ontwikkeling.

donderdag 18 december

Dan wordt je even na 5:00 gedumpt in de terminal van Valparaiso; iets wat niet 100% aangenaam is. De stad zelve heeft wel wat, maar dat is gedeeltelijk vergane glorie, waarvan ik in de paar uur toch veel gezien bleek te hebben. Door naar Santiago alwaar keuze 1 de eerstkomende maanden dicht bleek te zijn. Optie 2 wist nog een bed te vinden. Daarna de stad een beetje gaan verkennen; zelfs de studenten bedelen hier; de economie is toch niet geheel op orde. M'n blauwe ogen schijnen bovendien aantrekkelijk te zijn voor de lokale dames. Deze keer maar eens een pizza genomen. 's Avonds was er een presentatie van wat tours, incluis pisco sour; ongetwijfeld een verworven smaak, maar voordat ik die heb...

vrijdag 19 december

Deze stek serveert een behoorlijk ontbijt. Daarna rond gebanjerd door de stad, en voornamelijk pleinen en parken door gewandeld totdat ik bij de terminals kwam. Daar een ticket naar Pucón op de klassieke nachtbus genomen. Tijd voor een verlate siesta en daarna pogingen tot avondeten en afreis.

Geen opmerkingen:

Volgers